NOUTATI LEGISLATIVE

Obligatia privind declararea beneficiarului real

Potrivit noii Legi pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, nr. 129/11.07.2019, prin care se abroga Legea nr.656/2002, persoanele juridice supuse inregistrarii la Registrul Comertului au obligatia de a raporta beneficiarul real prin depunerea unei declaratii pe propria raspundere.

Citeste mai mult

Formarea profesionala a salariatilor – obligatia angajatorului

In cazul in care angajatorul nu isi respecta obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.

Citeste mai mult

Atentie la reportarea cheltuielilor privind sponsorizarea

Cheltuielile privind sponsorizarea care depasesc plafonul legal se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Citeste mai mult

TVA ajustata in cazul intrarii in faliment a beneficiarului reprezinta venit impozabil

Ajustarea TVA colectata era permisa la data finalizarii falimentului clientului (data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii prevazute de legislatia insolventei, hotarare ramasa definitiva/definitiva si irevocabila).

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One