NOUTATI LEGISLATIVE

SAF-T obligatoriu mai devreme pentru o anumita categorie de contribuabili

Conform Ordinului nr. 1783/2021 privind fisierul standard de control fiscal, SAF-T, obligatia de depunere a declaratiei devine efectiva pentru societati in functie de categoria din care fac parte, respectiv: contribuabil mare, mijlociu sau mic.

Citeste mai mult

Facilitati fiscale pentru stimularea capitalizarii

Cu scopul de a stimula societatile subcapitalizate prin sustinerea profitabilitatii, incepand cu anul 2021, se acorda noi stimulente fiscale. Masura este introdusa prin OUG 153/2020 si vizeaza reduceri ale impozitului pe profit anual, impozitului pe veniturile microintreprinderilor si impozitului specific.

Citeste mai mult

Aspecte privind digitalizarea ANAF - proiect

In ceea ce priveste digitalizarea ANAF, in proiectul recent, printre solutiile propuse se enumera cele cu privire la casele de marcat electronice, fisa fiscala pe platitor, spatiul privat virtual, certificatele de rezidenta fiscala si cele de atestare fiscala, declaratia 394, documente in format electronic.  

Citeste mai mult

Taxarea Stock Option Plan

Programul Stock Option Plan (SOP) reprezinta un instrument de motivare si recompensare a salariatilor unei companii,in cadrul caruia  angajatilor li se acorda dreptul ca, la o data viitoare, sa opteze pentru a achizitiona, la un pret preferential (sau a primi chiar gratuit), actiuni in cadrul companiei.

Citeste mai mult

Ajustarea TVA in cazul facturilor neincasate cu termenul de prescriptie depasit-caz particular

Conform prevederilor fiscale in vigoare, ajustarea bazei de impozitare in cazul facturilor emise si neincasate se poate efectua la deschiderea procedurii de faliment sau in cazul punerii in aplicare a unui plan de reorganizare.

Citeste mai mult

Facilitati fiscale - noi termene

Se prelungeste amnistia fiscala reglementata prin OUG nr. 69/2020 prin care a fost aprobata facilitatea fiscala privind anularea dobanzilor, penalitatilor si altor accesorii aferente obligatiilor principale restante la 31 martie 2020. Pentru a beneficia de aceasta facilitate, contribuabilul depune la organul fiscal competent cererea de anulare a accesoriilor.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One