NOUTATI LEGISLATIVE

Concediul medical, prescris de specialist, nu mai trebuie vizat de medicul de familie

In Monitorul Oficial nr. 583 din 2 iulie 2020 a fost publicat Ordinul nr.1092/745/2020 prin care au fost aduse o serie de modificari, dar si completari ale modelului certificatului medical, dupa cum urmeaza:

Citeste mai mult

Declaratia privind beneficiarul real – o obligatie in minus pentru firmele formate doar din persoane fizice

Legea nr. 108 din 3 iulie 2020 privind modificarea si completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, reglementeaza eliminarea obligatiei de a depune declaratia anuala privind beneficiarii reali la Oficiul National al Registrului Comertului pentru urmatoarele categorii de persoane juridice:

Citeste mai mult

Cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile – aspecte practice

Categoria de cheltuieli care ii pune de multe ori in dificultate pe contribuabili este cea aferenta veniturilor neimpozabile. In categoria veniturilor neimpozabile pentru care trebuie alocate cheltuieli nedeductibile se regasesc urmatoarele tipuri de venituri:

Citeste mai mult

Casarea mijloacelor fixe

La finalul fiecarui exercitiu financiar, fiecare societate trebuie sa aiba in vedere efectuarea inventarierii bunurilor pe care aceasta le are in proprietate, in folosinta sau in custodie. Urmare procesului de inventariere, se pot identifica mijloace fixe care trebuie supuse procesului de casare sau trebuie distruse.

Citeste mai mult

Obligatia privind declararea beneficiarului real

Potrivit noii Legi pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, nr. 129/11.07.2019, prin care se abroga Legea nr.656/2002, persoanele juridice supuse inregistrarii la Registrul Comertului au obligatia de a raporta beneficiarul real prin depunerea unei declaratii pe propria raspundere.

Citeste mai mult

Formarea profesionala a salariatilor – obligatia angajatorului

In cazul in care angajatorul nu isi respecta obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One