NOUTATI LEGISLATIVE

Subventii incasate de la ANOFM

Pentru sprijinirea angajatorilor care au adoptat regimul de telemunca, prin OUG nr. 132/2020 a fost reglementat un sprijin financiar de 2.500 lei. Acesta suma reprezinta suma maxima alocata pentru fiecare angajat, pe care angajatorul o poate primi in vederea achizitionarii de bunuri necesare desfasurarii activitatii in regim de telemunca.

Citeste mai mult

Modificarea legii contabilitatii

Dupa multe dezbateri publice, a aparut o modificare referitoare la raportarile contabile publicata in Monitorul Oficial nr.1041 din data de 06.11.2020 prin care a fost promulgata modificarea art.28, alin.(2) din Legea contabilitatii referitoare la obligativitatea intocmirii si depunerii situatiilor financiare si a raportarilor contabile de catre agentii economici.

Citeste mai mult

Concediul medical, prescris de specialist, nu mai trebuie vizat de medicul de familie

In Monitorul Oficial nr. 583 din 2 iulie 2020 a fost publicat Ordinul nr.1092/745/2020 prin care au fost aduse o serie de modificari, dar si completari ale modelului certificatului medical, dupa cum urmeaza:

Citeste mai mult

Declaratia privind beneficiarul real – o obligatie in minus pentru firmele formate doar din persoane fizice

Legea nr. 108 din 3 iulie 2020 privind modificarea si completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, reglementeaza eliminarea obligatiei de a depune declaratia anuala privind beneficiarii reali la Oficiul National al Registrului Comertului pentru urmatoarele categorii de persoane juridice:

Citeste mai mult

Cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile – aspecte practice

Categoria de cheltuieli care ii pune de multe ori in dificultate pe contribuabili este cea aferenta veniturilor neimpozabile. In categoria veniturilor neimpozabile pentru care trebuie alocate cheltuieli nedeductibile se regasesc urmatoarele tipuri de venituri:

Citeste mai mult

Casarea mijloacelor fixe

La finalul fiecarui exercitiu financiar, fiecare societate trebuie sa aiba in vedere efectuarea inventarierii bunurilor pe care aceasta le are in proprietate, in folosinta sau in custodie. Urmare procesului de inventariere, se pot identifica mijloace fixe care trebuie supuse procesului de casare sau trebuie distruse.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One