Moore AuditOne
Moore AuditOne
search search search search

NOUTATI LEGISLATIVE

Facilitati fiscale pentru capitalizare

Pentru a-si imbunatati structura capitalurilor proprii si pentru a putea beneficia si de bonificatiile la plata impozitului pe profit, companiile ar trebui sa treaca in revista metodele cele mai eficiente pentru atingerea acestor scopuri.

Citeste mai mult

Monitorizarea bunurile cu risc fiscal ridicat pe timpul transportului

Incepand cu 1 iulie 2022, cu scopul de a monitoriza transportul de bunuri, intervine obligatoriu un nou sistem denumit RO e-Transport. Sistemul este aplicabil numai transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat.

Citeste mai mult

Formularul 207 in cazul impozitului suportat de platitor

Odata cu modificarea Codului fiscal, prin Ordonanta nr.8/2021, a fost completata prevederea referitoare la declaratia anuala privind retinerea la sursa a impozitului datorat de nerezidenti, formular 207.

Citeste mai mult

Reguli noi privind sponsorizarea

Pentru  anul 2022  sunt reguli noi in ceea ce priveste tratamentul fiscal privind sponsorizarile.

Citeste mai mult

SAF-T obligatoriu mai devreme pentru o anumita categorie de contribuabili

Conform Ordinului nr. 1783/2021 privind fisierul standard de control fiscal, SAF-T, obligatia de depunere a declaratiei devine efectiva pentru societati in functie de categoria din care fac parte, respectiv: contribuabil mare, mijlociu sau mic.

Citeste mai mult

Facilitati fiscale pentru stimularea capitalizarii

Cu scopul de a stimula societatile subcapitalizate prin sustinerea profitabilitatii, incepand cu anul 2021, se acorda noi stimulente fiscale. Masura este introdusa prin OUG 153/2020 si vizeaza reduceri ale impozitului pe profit anual, impozitului pe veniturile microintreprinderilor si impozitului specific.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One


 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.