Moore AuditOne
Moore AuditOne
search search search search

NOUTATI LEGISLATIVE

Inregistreaza entitatile raportoare, la ONPCSB

In contextul in care implementeaza un sistem informatic nou, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a oficializat un set nou de reguli pentru inregistrarea firmelor si specialistilor ca entitati raportoare.

Citeste mai mult

Taxarea beneficiilor care acopera o perioada mai lunga de timp

Din anul 2023, anumite beneficii extrasalariale sunt supuse atat limitei individuale, cat si unei limite lunare aplicata cumulativ acestora in valoare de 33% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

Citeste mai mult

Clauza de mobilitate din perspectiva fiscala si juridica

Potrivit art.25 alin. 1) din Codul muncii, prin “clauza de mobilitate”, partile dintr-un contract individual de munca stabilesc ca executarea obligatiilor de serviciu nu se realizeaza intr-un loc stabilit de munca.

Citeste mai mult

Modificari ale Ordonantei 16/2022

Pe 16 noiembrie 2022 a fost inaintat Camerei Deputatilor proiectul de lege, care include unele amendamente, pentru aprobarea Ordonantei 16/2022.

Citeste mai mult

Avantaj neimpozabil primit de salariati

Din anul 2023 se extinde sfera avantajelor acordate de catre angajator salariatilor si printre acestea este demn de retinut cel referitor la hrana acordata salariatilor.

Citeste mai mult

Modificarea sistemului de impozitare pentru microintreprinderi din 2023

Cea mai importanta modificare care intervine de la 1 ianuarie 2023 se refera la faptul ca impozitarea in sistemul microintreprinderilor devine optionala. Persoanele juridice romane pot opta sa aplice acest impozit incepand cu anul fiscal urmator celui in care indeplinesc conditiile de microintreprindere si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor anterior.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One


 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.