Moore AuditOne
Moore AuditOne
search search search search

NOUTATI LEGISLATIVE

Modificari ale Ordonantei 16/2022

Pe 16 noiembrie 2022 a fost inaintat Camerei Deputatilor proiectul de lege, care include unele amendamente, pentru aprobarea Ordonantei 16/2022.

Citeste mai mult

Avantaj neimpozabil primit de salariati

Din anul 2023 se extinde sfera avantajelor acordate de catre angajator salariatilor si printre acestea este demn de retinut cel referitor la hrana acordata salariatilor.

Citeste mai mult

Modificarea sistemului de impozitare pentru microintreprinderi din 2023

Cea mai importanta modificare care intervine de la 1 ianuarie 2023 se refera la faptul ca impozitarea in sistemul microintreprinderilor devine optionala. Persoanele juridice romane pot opta sa aplice acest impozit incepand cu anul fiscal urmator celui in care indeplinesc conditiile de microintreprindere si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor anterior.

Citeste mai mult

Facilitati fiscale pentru capitalizare

Pentru a-si imbunatati structura capitalurilor proprii si pentru a putea beneficia si de bonificatiile la plata impozitului pe profit, companiile ar trebui sa treaca in revista metodele cele mai eficiente pentru atingerea acestor scopuri.

Citeste mai mult

Monitorizarea bunurile cu risc fiscal ridicat pe timpul transportului

Incepand cu 1 iulie 2022, cu scopul de a monitoriza transportul de bunuri, intervine obligatoriu un nou sistem denumit RO e-Transport. Sistemul este aplicabil numai transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat.

Citeste mai mult

Formularul 207 in cazul impozitului suportat de platitor

Odata cu modificarea Codului fiscal, prin Ordonanta nr.8/2021, a fost completata prevederea referitoare la declaratia anuala privind retinerea la sursa a impozitului datorat de nerezidenti, formular 207.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One


 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.