Moore AuditOne
Moore AuditOne
search search search search

Taxarea beneficiilor care acopera o perioada mai lunga de timp

Din anul 2023, anumite beneficii extrasalariale sunt supuse atat limitei individuale, cat si unei limite lunare aplicata cumulativ acestora in valoare de 33% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

Se pune problema daca angajatorii care platesc in beneficiul angajatilor un abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive, spre exemplu, pot fractiona avantajul salarial liniar in timp sau avantajul se considera acordat la data contractarii acelui serviciu.

Asumarea obligatiei de a plati un astfel de abonament in beneficiul salariatului pe o perioada de timp conduce la recunoasterea unei cheltuieli si a unei datorii in legatura cu avantajul salarial oferit angajatului.

Conform art. 76 alin. (3) lit. g), in cazul beneficiilor, cum ar fi primele de asigurare si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, platite de catre angajator pentru angajatii proprii, analiza se face la momentul platii acestora.

Prin urmare, in lipsa unei reguli explicite, dar tinand cont de regula fiscala amintita anterior pentru primele de asigurare si servicii medicale, verificarea incadrarii in cele doua limite ar trebui facuta in luna platii abonamentului si nu liniar in timp sau la data asumarii obligatiei contractuale.


 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.