Moore AuditOne
Moore AuditOne
search search search search

NOUTATI LEGISLATIVE

Indemnizatia de telemunca 2024

Codul Fiscal a suferit o serie de modificări fiscale la sfârșitul anului 2023, iar impactul asupra antreprenorilor va fi unul semnificativ in ce priveste indemnizatia de telemunca.

Citeste mai mult

Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare

Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.

Citeste mai mult

Noi conturi contabile introduse prin Ordinul 2649/2023

Pe data de 28 septembrie 2023, a fost adoptat Ordinul 2649, care aduce in Planul de Conturi o serie de conturi noi.

Citeste mai mult

Inregistreaza entitatile raportoare, la ONPCSB

In contextul in care implementeaza un sistem informatic nou, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a oficializat un set nou de reguli pentru inregistrarea firmelor si specialistilor ca entitati raportoare.

Citeste mai mult

Taxarea beneficiilor care acopera o perioada mai lunga de timp

Din anul 2023, anumite beneficii extrasalariale sunt supuse atat limitei individuale, cat si unei limite lunare aplicata cumulativ acestora in valoare de 33% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

Citeste mai mult

Clauza de mobilitate din perspectiva fiscala si juridica

Potrivit art.25 alin. 1) din Codul muncii, prin “clauza de mobilitate”, partile dintr-un contract individual de munca stabilesc ca executarea obligatiilor de serviciu nu se realizeaza intr-un loc stabilit de munca.

Citeste mai mult

Facebook Moore Audit One


 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.