Moore AuditOne
Moore AuditOne
search search search search

Modificarea legii contabilitatii

Dupa multe dezbateri publice, a aparut o modificare referitoare la raportarile contabile publicata in Monitorul Oficial nr.1041 din data de 06.11.2020 prin care a fost promulgata modificarea art.28, alin.(2) din Legea contabilitatii referitoare la obligativitatea intocmirii si depunerii situatiilor financiare si a raportarilor contabile de catre agentii economici.

 Ministerul Finanțelor Publice poate stabili întocmirea și depunerea la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice a situațiilor financiare sau a unor raportări contabile și la alte perioade decât anual, în cadrul exercițiului financiar, doar de către persoanele care au realizat o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 1.000.000 euro la sfârșitul exercițiului financiar precedent.

De retinut

Persoanele care au realizat o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 1.000.000 euro la sfârșitul exercițiului financiar precedent vor putea depune situațiile financiare sau raportările contabile și la alte perioade decât anual,respectiv la 30.06.

Depunerea prin Legea nr. 238/2020, Parlamentul României a adoptat măsuri cu privire la întocmirea și situațiilor financiare și a raportărilor contabile.


 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.